Om projektet

Projektet DUC ägs av Företagarna Dorotea och finansieras av Jordbruksverket via Leader Lappland.  Syftet med projektet är att etablera en mötesplats/resurscentrum mellan ungdomar, privat, offentlig och ideell sektor för att driva utvecklingsfrågor som idag inte görs av befintliga aktörer och att öka och stimulera entreprenörskapet inom skolan.

Ring oss: 070 – 312 64 88

DUC, Dorotea Utvecklingscentrum

 

Leader Lappland har prioriterat projektet DUC, och Jordbruksverket har beviljat Företagarna Doroteas ansökan. Projektet ryms inom leaderområdets utvecklingsstrategi, och spänner över och involverar alla tre Leadersektorer.

Projektet lägger stor vikt vid arbetet med entreprenörskap för unga vilka är en utpekad målgrupp för Lappland 2020

LAG har prioriterat projektet därför att DUC är en intressant modell, för att arbeta med utvecklingsfrågor kopplade till entreprenörskap och företagande i mindre kommuner, där de offentliga resurserna alltmer får koncentreras till de lagstadgade verksamheterna

Syftet med projektet är att etablera en mötesplats/resurscentrum mellan ungdomar, privat, offentlig och ideell sektor för att driva utvecklingsfrågor som idag inte görs av befintliga aktörer och att öka och stimulera entreprenörskapet inom skolan.

Vi jobbar med

  • Ungt entreprenörskap, med workshops och föreläsningar i skola, studiebesök på ortens företag och utställningar.

.

Vi jobbar med

  • Mentornätverk med behovsanalys, inventering och synliggörande, föreläsningar och studiebesök, genomförande av mentorsprogram och utvärdering.

Vi jobbar med

  • Kompetensutveckling med behovsanalys och utvecklingsinsats.

kontakta oss

Kontakta oss med din idé eller fråga så ska vi göra allt vi kan för att sätta dig i kontakt med rätt person eller företag. Tillsammans får vi Dorotea att blomstra.

Framtidsbyggare

Marie Simonsson, med lång erfarenhet av företagande, utbildar. Hur kan vi få fler att välja företagande som framtidsyrke?

Förebilder och mentorer gör det omöjliga möjligt

Alla har vi någon som betytt något alldeles extra. Det kan vara en rådgivare eller mentor. En av dessa fantastiska förebilder som visar vägen och framtidsmöjligheter som ett ljus i nattmörkret. Människor som vågat utmana sig själva och sedan är generösa nog att dela med sig av erfarenheterna. De är våra mentorer och vardagshjältar. De som visar att det går att ta chansen, att utmana Jantelagen och våga göra omöjliga möjligt.,

 

Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim.